ua en ru

Кубів: Рада розгляне кадрові зміни в Кабміні після його звіту

Кубів: Рада розгляне кадрові зміни в Кабміні після його звіту Фото: Степан Кубів

Плановий звіт Кабміну повинен відбутися протягом 45 днів по завершенню попереднього року

Верховна Рада України розгляне кадрові зміни в уряді після того, як заслухає звіт Кабінету міністрів України. Про це РБК-Україна розповів народний депутат фракції БПП, представник президента в парламенті Степан Кубів по завершенню засідання фракції.

"Ці питання будуть піднімати тоді, коли відповідно буде проведено звіт уряду",- сказав Кубів.

За словами депутата, плановий звіт уряду має відбутися протягом 45 днів по завершенню попереднього року.

"Йде питання заслухати звіт. За регламентом звіту заслуховується протягом 45 днів після 1 січня і за два тижні (до заслуховування звіту - ред.) депутати повинні отримати його й фракції обговорити",- сказав Кубів.

Про те, що на фракції обговорювалося необхідність заслухати звіт уряду РБК-Україна підтвердили також народні депутати фракції Ольга Белкова і Павло Різаненко.

Варто відзначити, що згідно ст. 228 закону про Регламент Верховної Ради України звіт про результати виконання програми діяльності Кабмін подає в 45-денний строк після закінчення календарного року.

Відповідний звіт повинен надійти до комітетів парламенту і відповідно депутатів не пізніше ніж за 15 днів до його розгляду на пленарному засіданні.

Нагадаємо, раніше перший заступник голови фракції "Блок Петра Порошенко" Ігор Кононенко прогнозував, що кадрові рішення в Кабінеті міністрів України можуть бути прийняті 2-5 лютого 2016 року.