ua en ru

У Криму створюють "козачі дружини" для придушення протестів, - ІС

У Криму створюють "козачі дружини" для придушення протестів, - ІС Фото: "козаки" в Криму (twitter.com flash_crimea)

Парамілітарні козачі формування створюються в Криму за придністровським сценарієм

В окупованому Криму створюють так звані "козачі дружини" для придушення громадянських протестів. Про це в Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Зокрема, за даними ІС, за ініціативою керівництва Федеральної служби безпеки Росії в окупованому Криму почалося створення воєнізованих козацьких формувань після того, як місцевий "парламент" схвалив формування таких парамілітарних структур, які будуть підпорядковані окупаційні владі.

"При цьому проект повністю організовується і координується ФСБ РФ. Створення козацьких воєнізованих формувань у анексованому Криму буде відбуватися за придністровським зразком. У зв'язку з наростаючим соціально-економічною напругою, дані формування будуть використовуватися для придушення проявів громадянського невдоволення на території півострова і тиску на проукраїнськи налаштованих громадян", - зазначив Тимчук.

За його словами, "козачі дружини" будуть задіяні для "охорони громадського порядку", допомоги в охороні "кордону", проникнення на материкову частину України для збору розвідувальної інформації та диверсійної діяльності.

По информации группы ИС, по инициативе руководства ФСБ РФ в оккупированном Крыму началось создание казачьих...

Опубліковано Dmitry Tymchuk 16 квітня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що адміністративний кордон з окупованим Кримом почали патрулювати безпілотники.