ua en ru

Адмінкордон з окупованим Кримом почали патрулювати безпілотники

Адмінкордон з окупованим Кримом почали патрулювати безпілотники Фото: безпілотник Spectator-M (facebook.com/dpsuachru)

Безпілотні авіаційні комплекси Spectator-M почали патрулювати кордон

На Херсонської області прикордонники почали використовувати безпілотні авіаційні комплекси. Про це повідомляє прес-служба Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби.

Повідомляється, що нещодавно на озброєння прикордонного загону надійшли безпілотні авіаційні комплекси Spectator-M вітчизняного виробництва.

Так, тепер прикордонники мають можливість здійснювати контроль за дотриманням правил прикордонного режиму не тільки з землі, але і з повітря. Зазначено, що безпілотники оснащені сучасними відео - і тепловізійними камерами і дозволяють відстежувати ділянку до 50 км на висоті до 2 тис. метрів. Запуск і керування безпілотними комплексами здійснюють військовослужбовці, які пройшли спеціальне навчання.

Зараз комплекси Spectator-M використовуються і на морській ділянці відповідальності прикордонного загону та на сухопутній ділянці на адміністративному кордоні з тимчасово окупованих Кримом.

На Херсонщині #прикордонники розпочали використовувати безпілотні авіаційні комплекси Нещодавно на озброєння...

Опубліковано Азово-Чорноморське Регіональне управління Держприкордонслужби 14 квітня 2018 р.

Нагадаємо, раніше волонтерська організація повідомила, що Росія перекидає до кордону з Україною бронетехніку з затертими бортовими номерами і артилерійські системи.