ua en ru

В Криму почався "суд" у справі Балуха

В Криму почався "суд" у справі Балуха Фото: Володимир Балух (crimeahrg.org)

В "суді" розглядають апеляцію на вирок українському політв'язню

В окупованому Росією Криму почалося засідання так званого "Апеляційного суду" у справі українського політв'язня Володимира Балуха. Про це передає РБК-Украина з посиланням на "Кримську солідарність".

"Апеляційний суд у справі Володимира Балуха. Судове засідання почалося", - йдеться в повідомленні.

В Криму почався "суд" у справі БалухаВ Криму почався "суд" у справі БалухаФото: суд над Балухом (facebook.com/crimeansolidarity)

В Криму почався "суд" у справі Балуха

В Криму почався "суд" у справі БалухаНагадаємо, 10 вересня "суд" Криму розглядав апеляцію адвоката Балуха Ольги Дінзе на постанову Залізничного районного суду Сімферополя" про припинення провадження за клопотанням на умовно-дострокове звільнення Володимира Балуха. Суд не задовольнив вимогу сторони захисту і залишив рішення Роздольненського районного суду без змін.

Вже 14 вересня заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз повідомив, що Балуха в сімферопольському СІЗО сильно побили і загрожують позбавитися.

24 вересня 2018 року "суддя" Олена Спасенова перенесла засідання, так як українця не доставили до суду з СІЗО, а брати участь у відеоконференцзв'язку Володимир Балух відмовився. Захист активіста заявила, що проводити засідання в такому форматі неможливо, так як Балух бажає особисто присутнім у суді.

Зазначимо, Балух голодує з 19 березня 2018 року через незгоду з судовими переслідуваннями, які називає сфальсифікованими.