ua en ru

Адмінкордон з Кримом буде заблокований 20-21 вересня, - Чубаров

Адмінкордон з Кримом буде заблокований 20-21 вересня, - Чубаров Фото: Рефат Чубаров

Чубаров: проблема Криму відходить на другий план

Кримські татари, які проживають на території тимчасово окупованого Криму, планують перекрити адміністративний кордон з півостровом 20-21 вересня через постійне порушення їхніх прав і небажання українського парламенту приймати закони, які б виправили ситуацію, зокрема, мова йде про удосконалення процесу переміщення людей через кордон. Про це сьогодні під час погоджувальної ради заявив народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Рефат Чубаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Або 20, або 21 ми закриваємо цей кордон. Рішення нами вже прийнято", - заявив Чубаров. За його словами, таке рішення було прийняте не лише через системні щоденні репресії, а й тому, що проблема Криму відходить на другий план.

Нагадаємо, лідер кримсько-татарського народу Рефат Чубаров та уповноважений Президента України у справах кримських татар Мустафа Джемілєв повідомили, що Меджліс та низка інших організації ухвалили рішення про блокування адміністративного кордону з окупованою територією Автономної Республіки Крим.

В свою чергу Петро Порошенко і Арсеній Яценюк заявили, що підтримують ідею блокади Криму.

Окрім того, рішення Меджлісу про блокування адміністративного кордону з окупованою територією Криму підтримав голова Херсонської обласної державної адміністрації (ОДА) Андрій Путілов.