ua en ru

Кабмін схвалив проект бюджету-2016

Кабмін схвалив проект бюджету-2016 Фото: Арсеній Яценюк

Проект бюджету на 2016 р. направлений на реєстрацію до Верховної Ради України

Кабінет міністрів України схвалив проект державного бюджету на 2016 р. і передав його на реєстрацію у Верховну Раду. Про це на засіданні погоджувальної ради заявив віце-прем'єр-міністр, міністр культури В'ячеслав Кириленко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні вранці було засідання Кабінету міністрів. Ми прийняли проект бюджету, ось він у мене в руках. Я думаю, він вже або реєструється або зареєстрований у секретаріаті Верховної Ради України", - заявив Кириленко.

За його словами, у проекті бюджету передбачається дворазове підвищення соціальних стандартів з 1 травня та 1 грудня.

"Але якщо в процесі спільної роботи парламенту й уряду будуть додаткові ресурси, то такі підвищення можна робити ще частіше", - зазначив Кириленко.

За його словами, поки невідомо, на якій податковій базі буде прийнятий бюджет на наступний рік.

"Обидва варіанти податкової реформи - це мінус в дохідній частині бюджету. Варіант Мінфіну - це мінус 30 млрд грн, парламентський варіант - мінус 135 млрд грн", - зазначив віце-прем'єр.

Крім того, сьогодні під час засідання РНБО буде визначено оборонний бюджет на 2016 р. Також в проект бюджету повинні бути прийняті рішення щодо грального бізнесу і державної монополії на видобуток бурштину.

"Враховуючи все це, ми проект бюджету реєструємо. А потім, напевно, змушені будемо його відкликати, щоб спільно з парламентом, бюджетним комітетом і з усіма парламентськими фракціями дати відповіді на ці запитання і, можливо, на якісь інші, які виникнуть. І потім внести вже збалансований і прийнятний з усіх точок зору проект бюджету для остаточного ухвалення парламентом", - заявив Кириленко.

Нагадаємо, у проекті бюджету-2016 закладено 7,4 млрд грн на виплату допомоги безробітним.