ua en ru

Порошенко і Яценюк підтримують ідею блокади Криму, - Джемілєв

Порошенко і Яценюк підтримують ідею блокади Криму, - Джемілєв Фото: Мустафа Джемілєв

Джемілєв обговорював цю ідею з Порошенком і Яценюком

Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк підтримують ідею кримських татар про блокування адміністративного кордону з окупованою територією Криму. Про це в ефірі "5 каналу" заявив уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

"Ідея схвалюється, в будь-якому випадку немає заперечень з боку Президента, і з боку прем'єр-міністра. Ми це дуже докладно обговорювали. Але з нашої точки зору, найкраще було б скасувати зараз цей закон "про так званої вільної економічної зоні". Абсурдний закон, тому що окупована територія не може бути вільною зоною", - сказав Джемілєв.

За його словами, в ході блокади Криму Україна готова відправляти гуманітарну допомогу. "Ми готові відправляти туди гуманітарні вантажі, але тільки з українськими прапорами, нехай населення бачить, що отримує гуманітарну допомогу від своєї країни. Ми на це згодні, ми на це знайдемо кошти і будемо забезпечувати", - зазначив Джемілєв.

Зазначимо, голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Путілов також підтримав рішення Меджлісу про блокування Криму.

Голова "Громадської плати Криму" Григорій Іоффе загрожує лідерів кримських татар кримінальними справами у разі блокади півострова.