ua en ru

У Кремлі заявили, що реалізація положень Мінська зазнала фіаско

У Кремлі заявили, що реалізація положень Мінська зазнала фіаско Фото: Дмитро Пєсков

Пєсков звинуватив Збройні сили України у провокаціях

Прес-секретар президента Російської Федерації Дмитро Пєсков заявив, що реалізація положень мінських угод зазнала фіаско. Про це повідомляє "Інтерфакс-АВН".

Зокрема, Пєсков назвав перелік положень Мінська, які на даний момент не виконані, зазначивши при цьому, що "вінчає цей список фіаско в плані реалізації мінських угод, небажання Києва реалізовувати політичну частину цих домовленостей".

Так, Пєсков звинуватив Збройні сили України в провокаціях, що за його словами, заважає реалізації Мінська.

"Позиція Російської Федерації: ситуація, на жаль, посилюється провокаційними діями Збройних сил України на лінії зіткнення", - заявив він.

Також він заявив, що на Донбасі не діє режим припинення вогню, а в економічному плані "ситуацію погіршує тривала блокада Донбасу".

"Ситуація ускладнюється тим, що завдяки напруженості сторонам не вдається відвести важкі озброєння, як це було передбачено раніше досягнутими угодами, не діє режим припинення вогню, немає режиму тиші, в економічному плані ситуацію посилює тривала блокада Донбасу", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Російської Федерації Володимир Путін заявив про необхідність зняття транспортної блокади Донбасу.