ua en ru

Путін заявив про необхідність зняття транспортної блокади Донбасу

Путін заявив про необхідність зняття транспортної блокади Донбасу Фото: Володимир Путін

Путін, Меркель і Олланд домовилися продовжити контакти в нормандському форматі

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив про необхідність зняття транспортної блокади окупованого Донбасу. Про це Путін заявив в ході телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Франсуа Олландом, повідомляє прес-служба Кремля.

"Окремо зачіпалася складна гуманітарна ситуація на південному сході України. Путін знову наголосив на необхідності якнайшвидшого зняття Києвом блокади регіону та прийняттs невідкладних заходів по розв'язанню соціально-економічних проблем населення Донбасу, як це передбачено мінським "Комплексом заходів", - йдеться в повідомленні.

Крім того, сторони домовилися продовжити контакти в нормандському форматі, в тому числі з урахуванням підсумків запланованих на 6 квітня консультацій помічників.

Як наголошується, співрозмовники наголосили на важливості дотримання сторонами конфлікту на Донбасі оголошеного з 1 квітня великоднього перемир'я, а також інших домовленостей щодо деескалації ситуації.

Також Меркель і Олланд висловили глибокі співчуття у зв'язку з терактом в метро Санкт-Петербурга.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко обговорив з Меркель і Олландом підготовку до саміту "нормандської четвірки".