ua en ru

Кремль розігруватиме "карту заручників" на українських виборах, - Геращенко

Кремль розігруватиме "карту заручників" на українських виборах, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

Україна очікує від координаторів ОБСЄ "глибокого занурення в проблематику, а не поверхневої модерації" 

Російська Федерація буде розігрувати "карту заручників" на українських виборах 2019. Таке припущення висловила на своїй сторінці у Facebook перший віце-спікер українського парламенту та учасник переговорів щодо Донбасу у Мінську Ірина Геращенко.

Як повідомила Геращенко, сьогодні у Києві на нараді українських послів вона розповіла про роботу мінських груп, деструктивну позицію росіян і їх маріонеток, а також зазначила, що Україна очікує від координаторів ОБСЄ більш активної і конструктивної позиції, "глибокого занурення в проблематику, а не поверхневої модерації".

Крім того, у ході наради, як зазначила Геращенко, обговорювалося питання звільнення заручників.

"Підкреслила одне, що маю чіткі директиви від президента: всіх - на всіх, це звільнення, в тому числі й всіх політв‘язнів Кремля. Ми не робимо виключень між в‘язнями на окупованих територіях і в тюрмах РФ і боремося за звільнення всіх. Але певні останні заяви ще більше утверджують мене в думці: Кремль розігруватиме карту заручників на українських виборах, підігруватиме своїм фаворитам, триматиме заручників до часу Х, аби потім віддати лояльним і рідним Кремлю політикам, аби показати, що тільки вони в Україні "нормальні" і вміють домовлятися, таким чином намагаючись і впливати на суспільні настрої, й дискредитувати всі зусилля української влади, яка бореться за якнайшвидше звільнення", - зазначила вона.

Кремль розігруватиме "карту заручників" на українських виборах, - Геращенко

Фото: facebook.com/iryna.gerashchenko

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Україна передала Туреччині список усіх політв’язнів Кремля, про який раніше просив президент Реджеп Ердоган.

Зазначимо, раніше адвокат українського політв'язня Олега Сенцова Дмитро Дінзе заявляв, що президент Росії Володимир Путін прислухається до Ердогана у питанні звільнення Сенцова, який голодує в російській колонії.

Останні події з виборів в Україні від інформагентства РБК Україна.