ua en ru

Кожара закликав до діалогу після інциденту на кордоні Киргизстану і Узбекистану

Діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ України Леонід Кожара закликав сьогодні, 7 січня, до стриманості і діалогу після інциденту між мешканцями регіону на південному кордоні Киргизстану і Узбекистану. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

"Я вітаю звільнення людей, що утримувалися. Закликаю всіх причетних проявляти стриманість і діяти відповідально", - заявив він.

"Проблеми мають вирішуватися мирним шляхом, шляхом діалогу. ОБСЄ готова сприяти цьому процесу, за відповідного звернення та згідно зі своїм мандатом", - зазначив міністр.

Зазначимо, в неділю, 6 січня, група жителів узбецького села Хушяр напала на киргизьких прикордонників, що встановлювали опори для ліній електропередач для забезпечення прикордонної застави електрикою. При цьому постраждали кілька військовослужбовців.

Жителі села Хушяр закидали погранпости каменями, вибили скло і взяли в заручники понад 10 автомобілів киргизьких громадян разом з пасажирами.

Сьогодні всі громадяни Киргизії, яких утримували в заручниках на території узбецького анклаву Сох, повернулися на батьківщину.

Читайте також: Україна докладатиме всіх зусиль для врегулювання тривалих міжнародних конфліктів, - Кожара