ua en ru

Коронавірус зафіксований в Україні: що відомо

Коронавірус зафіксований в Україні: що відомо Ілюстративне фото (freepik)

Коронавірус зафіксований у чоловіка в Чернівцях

Коронавірус в Україні зафіксували у чоловіка в Чернівцях 3 березня. Це перший лабораторно підтверджений випадок на території країни, докладніше про ситуацію - у матеріалі РБК-Україна.

4 березня

Зеленський прокоментував ситуацію з коронавірусом в Україні

"Окрема тема - це коронавірус. У нас є перший випадок, але ситуація під контролем. Я думаю, що перший брифінг голови МОЗ буде присвячений цій темі", - заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу в парламенті.

У Рівному з підозрою на коронавірус госпіталізували студента-медика

У Рівному госпіталізували студента-медика, який приїхав з Чернівців. Він скаржився на високу температуру. У студента-медика відібрали біологічний матеріал і відправили в лабораторію Центру громадського здоров'я в Київ.

У Чернівцях з підозрою на коронавірус госпіталізували ще 2 людей

З підозрою на коронавірус в лікарню Чернівців госпіталізували двох людей. Пацієнтів привезли на кареті "швидкої допомоги", після чого автомобіль відразу відправили на дезінфекцію.

В Україні вивчають 6 підозр на коронавірус

Заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що наразі в Україні на дослідження передали 6 підозр на коронавірус, ці люди також ізольовані.

У ВООЗ не виключають збільшення кількості зараження коронавірусом в Україні

Представник ВООЗ Ярно Хабихт зазначив, що, ймовірніше за все, спостерігатиметься збільшення кількості випадків захворювання коронавірусом в Україні.

Медики повідомили про стан чоловіка, у якого виявили коронавірус

Завідувачка інфекційного відділення Чернівецької обласної клінічної лікарні Валентина Миндреску повідомили про стан чоловіка, у якого діагностували коронавірус. У відомстві зазначили, що він почувається краще.

"На ранок чоловік мав температуру 36,7 градуса і незначний кашель. У нього нормальний апетит. Спостерігаємо позитивну динаміку", - повідомила вона.

3 березня

Дружину інфікованого коронавірусом українця забрали на обсервацію

Лікарі забрали на обсервацію до медзакладу дружину інфікованого коронавірусом українця у Чернівцях. Як повідомила заступниця директора департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА Марія Поліщук, медичних підстав для цього не було, але жителі будинку, де вона проживає, влаштували протест.

У школах Києва і Харкова дітям вимірюватимуть температуру через загрозу коронавірусу

Як повідомив мер Києва Віталій Кличко, у всіх дитсадках та школах Києва через загрозу коронавірусу дітям щодня будуть вимірювати температуру. Крім того, в Києві підготовлені бази в семи столичних лікарнях для госпіталізації пацієнтів з підозрою на коронавірус.

Мер Харкова Геннадій Кернес також повідомив про додаткові заходи в школах міста. Зокрема, в школах буде введено контрольний медогляд.

У Чернівцях посилили заходи безпеки через коронавірус

У школах Чернівців після виявлення коронавірусу у жителя міста посилили заходи безпеки. Разом з тим, на даний момент навчальний процес в школах триває. При цьому, класних керівників в школах зобов'язали не допускати до занять дітей, у яких є температура і симптоми грипу.

Зразки зараженого коронавірусом українця направили в Лондон

За даними Центру громадського здоров'я, зразки першого зараженого коронавірусом в Україні відправили на підтвердження в Лондон. Крім того, у відомстві зазначили, що чоловік повертався з Італії через Румунію (в Румунію на літаку, а звідти - на своєму автомобілі). На кордоні він проходив температурний скринінг, але підвищеної температури у нього не було.

Скалецька назвала умови для введення карантину через коронавірус

Глава МОЗ Зоряна Скалецька заявила, що введення обмежувальних заходів через коронавірус буде залежати від динаміки появи нових заражених.

"Є ймовірність, нами (такі заходи, - ред.) розглядається пропорційно з цифрами, які будуть у нас з'являтися на території України по коронавірус", - зазначила Скалецька.

Скалецька прокоментувала перший випадок захворювання на коронавірус в Україні

Глава МОЗ Зоряна Скалецька заявила, що наразі існують незначні ризики того, що від зараженого у Чернівцях чоловіка піде поширення коронавірусу по території України.

Кабмін запустив спеціальну інфосторінку щодо коронавірусу

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук також підтвердив перший випадок захворювання на коронавірус в Україні. Він також заявив про готовність держави оперативно реагувати та надавати меддопомогу. Крім того, він повідомив, що уряд створив спеціальну інфосторінку з усією актуальною інформацією щодо коронавірусу.

Україна - 74-а країна, яка повідомила про випадок зараження коронавірусом за межами Китаю

Як повідомляє CNN, Україна стала 74-ою країною крім Китаю, де зафіксовано випадок зараження коронавірусом. Зокрема, раніше випадки коронавірусу були зафіксовані в прикордонних з Україною країнах - Білорусі, РФ і Румунії.

ВООЗ може надати Україні додаткові тест-набори

Голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький заявив, що Всесвітня організація охорони здоров’я за необхідності може надати Україні більше тестів для діагностики короновірусу. При цьому він зазначив, що наразі в Україні достатньо тестів.

Коронавірус зафіксували у жителя Чернівців

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив про перший випадок зараження коронавірусом на території України. За його словами, випадок зареєстрований у Чернівцях, заразився чоловік, який нещодавно повернувся з Італії. Наразі медики працюють з особами, які контактували з постраждалим.

"Найближча контактна - це дружина, яка з ним подорожувала, разом поверталися і разом перебували у самоізоляції. Зараз дружина перебуває в самоізоляції", - повідомив він.

За словами Ляшка, у чоловіка виявили симптоми коронавірусу 28 лютого, 29 лютого його було госпіталізовано, а вчора, 2 березня, завершилося дослідження аналізів. Наразі чоловіка госпіталізовано, у нього лихоманка і сухий кашель.

Брифінг заступника Міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка.

Опубліковано Кабінет Міністрів України Вівторок, 3 березня 2020 р.

Для профілактики захворювання медики випустили низку рекомендацій

Як зазначили у МОЗ, аби попередити зараження необхідно:

  • часто мити руки,
  • прикривати рот і ніс під час кашлю,
  • уникати тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель,
  • звернутися до лікаря у випадку підвищеної температури, кашлю й утрудненого дихання,
  • не споживати сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження.

Ситуація з коронавірусом у світі

Станом на ранок 3 березня 2020 року у світі було зареєстровано майже 100 тис. лабораторно підтверджених випадків зараження коронарірусом, понад три тисячі з них - летальні. Разом з тим, наразі одужало вже понад 48 тис. осіб.