ua en ru

У конгресі США розкритикували Трампа за слова про "довічне" правління

У конгресі США розкритикували Трампа за слова про "довічне" правління Фото: Дональд Трамп (flickr.com/gageskidmore)

Цю заяву Трампа назвали найбільш антиамериканськими настроями, які міг висловити президент США

Конгресмен-демократ і член палати представників США Ро Ханна розкритикував слова президента США Дональда Трампа, який раніше назвав "чудовим" можливе "довічне" правління китайського лідера Сі Цзіньпіна. Про це конгресмен заявив у своєму Twitter.

"Жарт це чи ні, але розмови про довічне правління на кшталт Сі Цзіньпіна є найбільш антиамериканськими настроями, які міг висловити президент США. Джордж Вашингтон перевернувся б у своїй труні", - написав він у мікроблозі.

Нагадаємо, раніше Трамп на закритій зустрічі з республіканськими спонсорами в своїй резиденції Мар-а-Лаго в штаті Флорида висловив захоплення "довічним" правлінням Сі Цзіньпіна.

"Можливо, ми дамо цьому шанс коли-небудь", - підкреслив американський президент, натякаючи на можливе запровадження такого нововведення в США.

Центральний комітет Компартії Китаю в кінці лютого виступив за зміну Конституції республіки і запропонував видалити з неї фразу про те, що голова КНР і його заступник можуть перебувати на своїх постах не більше двох п'ятирічних термінів поспіль.