ua en ru

Трамп назвав "довічне" правління Сі Цзіньпіна в Китаї "чудовим"

Трамп назвав "довічне" правління Сі Цзіньпіна в Китаї "чудовим" Фото: Дональд Трамп (flickr.com/worldeconomicforum)

Американський лідер вважає можливим таке коли-небудь і в США

Президент США Дональд Трамп назвав можливе "довічне" правління Сі Цзіньпіна в Китаї "чудовим". Про це він заявив на закритій зустрічі з республіканськими спонсорами в своїй резиденції Мар-о-Лаго (штат Флорида), передає телеканал CNN.

"Він тепер довічний президент. Довічний президент. Ні, він чудовий. І дивись, йому вдалося зробити це. Я думаю, що це чудово. Може бути, ми дамо цьому шанс коли-небудь", - сказав Трамп.

Зазначено, що запис цієї промови було зроблено в бальному залі резиденції під час ланчу. Заяви Трампа, за даними телеканалу, були "жвавими, довгими, переривалися жартами і сміхом".

Наголошується, що глава США також говорив про свою опонентку на виборах від Демократичної партії Хілларі Клінтон. За словами Трампа, спецслужби не ведуть розслідування проти неї через "підлаштовану систему".

"У нас там поки що немає відповідних людей", - визнав президент США.

Він також задавався питанням про те, чи щаслива Клінтон.

"Коли вона повертається додому, каже вона: "Яке прекрасне життя?". Я так не думаю. Ми ніколи не дізнаємося. Сподіваюся, вона щаслива", - наводить канал слова Трампа.

Нагадаємо, в кінці лютого 2018 року Центральний комітет Компартії Китаю запропонував змінити Конституцію країни, видаливши з неї фразу про те, що голова КНР і заступник голови можуть обіймати посаду не більше двох п'ятирічних термінів поспіль. Сі Цзіньпін очолює КНР з 2013 року, березневий з'їзд Всекитайських зборів народних представників продовжить його повноваження на другий термін, а також вирішить, чи ухвалювати зміни в Конституцію.