ua en ru

У Конгресі США пропонують запровадити санкції проти постачальників російського ОПК

У Конгресі США пропонують запровадити санкції проти постачальників російського ОПК Фото: Конгрес США (roskam.house.gov)

Особливі санкції можуть бути запроваджені щодо країн-спонсорів тероризму, які купують зброю у Росії

Комітет у справах збройних сил палати представників США запропонував запровадити санкції щодо постачальників російського оборонно-промислового комплексу. Про це йдеться в законопроекті про оборонний бюджет США на 2019 рік, опублікованому на сайті комітету.

"Цей розділ вимагає запровадження санкцій щодо осіб, які надають певну підтримку російській промисловості, з акцентом на ланцюжок поставок російської оборонної промисловості, пов'язаної з розробкою або виробництвом основного військового обладнання і просунутого конвенційного озброєння", - йдеться в документі.

У законопроекті також зазначається, що протягом 120 днів з моменту ухвалення поправок президент повинен представити Конгресу доповідь про ланцюжки поставок російського оборонно-промислового сектора з особливою увагою до "ключового оборонного обладнання та високотехнологічних традиційних озброєнь".

Особливі санкції можуть бути запроваджені щодо "країн-спонсорів тероризму, які купують подібну зброю у Росії".

Водночас президентові дозволяють не вводити санкції, якщо вони суперечать інтересам національної безпеки США і відкладати на строк до 180 днів запровадження санкцій щодо клієнтів російського ОПК, якщо вони зможуть довести, що їхні угоди - в інтересах національної безпеки США або що вони роблять кроки з припинення співпраці з російськими компаніями у військовій сфері

Нагадаємо, за даними Держдепу США, Росія втратила контракти з рядом зарубіжних країн у оборонному секторі на суму понад 3 млрд доларів завдяки ухваленому в Сполучених Штатах закону про розширення антиросійських санкцій.