ua en ru

Комітет рекомендує ВР дозволити оренду майна державних навчальних закладів

Комітет рекомендує ВР дозволити оренду майна державних навчальних закладів Фото: засідання комітету (iportal.rada.gov.ua)

Відповідний законопроект рекомендується прийняти за основу

Комітет з питань науки та освіти рекомендує Верховній раді дозволити надання в оренду об’єктів та майна державних та комунальних закладів освіти. Про це повідомляє інформаційне управління апарату парламенту.

Зокрема, нардепи розглянули законопроект №8334 "Про внесення змін до закону "Про освіту" (щодо використання об’єктів та майна державних і комунальних закладів освіти". Комітет відзначив, що законопроектом пропонується внести зміни до статті 80 закону "Про освіту", згідно з якими дозволяється надання в оренду об’єктів та майна державних та комунальних закладів з метою розміщення закладів громадського харчування, копіювальних та поліграфічних центрів, банкоматів та терміналів самообслуговування.

"Відповідні зміни, в разі їх впровадження, допоможуть закладам освіти, як зазначено у пояснювальній записці до проекту, забезпечити освітній процес належними умовами для праці та здобуття освіти, а також отримати додаткове фінансування", - сказано у повідомленні.

Члени комітету також запропонували розширити перелік напрямків, за якими дозволяється передавати майно закладів вищої освіти в оренду, зокрема для розміщення бізнес-інкубаторів та кластерів.

"За результатами обговорення комітет прийняв одноголосне рішення проект закону "Про внесення змін до закону "Про освіту" (щодо використання об’єктів та майна державних і комунальних закладів освіти)", реєстр. № 8334 прийняти за основу та доручити комітету з питань освіти і науки підготувати його до другого читання з урахуванням оголошених на засіданні пропозицій", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявила, що МОН завершило підготовку правової бази по відповідальності за булінг; законопроект з відповідною доробкою готовий до прийняття у парламенті.

Як писало РБК-Україна раніше, 7 вересня комітет з питань науки і освіти рекомендував Верховній раді прийняти законопроект №8584 щодо протидії булінгу.