ua en ru

Комітет рекомендує ВР схвалити закон щодо визначення поняття військово-прикладного спорту

Комітет рекомендує ВР схвалити закон щодо визначення поняття військово-прикладного спорту Фото: Верховна Рада України

Всього до проекту до другого читання надійшло 8 поправок

Комітет парламенту з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму пропонує Верховній Раді прийняти у другому читанні та в цілому законопроект № 5616 "Про внесення змін до закону "Про фізичну культуру і спорт" щодо започаткування службово-прикладного та військово-прикладного спорту". Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Зазначається, що всього до проекту надійшло 8 поправок. За результатами розгляду було запропоновано врахувати 3 поправки, відхилити - 2 поправки, врахувати частково – 3 поправки.

У редакції законопроекту, доопрацьованого до другого читання, не підтримана пропозиція Кабінету міністрів щодо обмеження використання спортивних споруд закладів фізичної культури і спорту, що утворені у правоохоронних органах, рятувальних та інших спеціальних службах, для підготовки відповідних спортсменів до участі у всеукраїнських та міжнародних змаганнях з олімпійських та неолімпійських видів спорту.

При цьому була підтримана пропозиція членів комітету: викласти частину шосту статті 30 закону "Про фізичну культуру і спорт", в такій редакції: "Спортивні споруди закладів фізичної культури і спорту, зазначених у частині четвертій цієї статті, використовуються для організації та проведення занять з фізичної підготовки військовослужбовців і працівників Збройних сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, працівників правоохоронних органів, рятувальних та інших спеціальних служб, підготовки відповідних спортсменів до участі у спортивних змаганнях".

"Реалізація положень законопроекту сприятиме, зокрема, забезпеченню конституційного права громадян займатися фізичною культурою і спортом незалежно від професії, роду занять і роботи", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, у квітні ВР підтримала в першому читанні законопроект №5616 "Про внесення змін до закону" Про фізичну культуру і спорт "про заснування службово-прикладного та військово-прикладного спорту". За документ з другого разу проголосували 232 нардепа (спочатку 212).