ua en ru

Комітет не погодився рекомендувати ВР прийняти законопроект про прокуратуру в першому читанні і в цілому

Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності відхилив пропозицію народного депутата з фракції "Батьківщина" Сергія Саса рекомендувати парламенту прийняти президентський законопроект про прокуратуру в першому читанні і в цілому. За відповідне рішення проголосували лише 6 народних депутатів - членів комітету, проти - 9, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми пропонуємо рекомендувати ВР прийняти даний законопроект в редакції першого читання і в цілому і, таким чином, відкрити шлях до підписання угоди про асоціацію (з ЄС). Розуміючи, що в тексті багато питань, і я сам вніс 119 поправок, і колеги з опозиції внесли поправки... ми готові ці правки відкликати", - сказав Сас.

У свою чергу присутній на засіданні член фракції "Удар" Валерій Карпунцов заявив, що він як автор багатьох поправок готовий відкликати їх. Також, за його словами, це готовий зробити і його однопартієць Віктор Чумак.

Однак комітет не підтримав цю пропозицію. Таким чином, у відповідності з процедурою законопроект про прокуратуру повинен розглядатися на засіданні парламенту з усіма поправками, поданими до другого читання, якщо не буде прийнято інше рішення.