ua en ru

Комісар РЄ з прав людини написала листа Клімкіну і Лаврову щодо політв'язнів

Комісар РЄ з прав людини написала листа Клімкіну і Лаврову щодо політв'язнів Фото: Дуня Міятович (flickr.com osce_rfom)

Міятович закликала РФ і Україну в терміновому порядку розглянути найбільш нагальні потреби утримуваних осіб

Комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович написала листа главам міністерств закордонних справ України і Росії Павлу Клімкіну та Сергію Лаврову з питання політв'язнів. Про це йдеться в повідомленні на сайті Ради Європи.

Як повідомляється, Міятович закликала влади Російської Федерації і України зробити все можливе і в терміновому порядку розглянути найбільш нагальні потреби утримуваних осіб для запобігання подальшому погіршенню їх становища, що може призвести до незворотних наслідків.

Крім того, Міятович підтвердила свою пропозицію про допомогу в "подоланні тупикової ситуації" та сприяння у врегулюванні положення ув'язнених, у тому числі шляхом їх звільнення з гуманітарних причин.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що посольство України у Великобританії закликало Російську Федерацію (РФ) звільнити українського режисера, політв'язня Кремля Олега Сенцова.

Крім того, повідомлялося, що в Литві закликали Російську Федерацію (РФ) негайно звільнити українського режисера, укладеного з політичних мотивів Олега Сенцова.