ua en ru

В Україні за 5 років число виробників органічної продукції зросло на 90%

В Україні за 5 років число виробників органічної продукції зросло на 90% Фото: Тарас Кутовий

Органічне виробництво визначено Кабміном одним із головних пріоритетів роботи МінАПК

Кількість виробників, які вирощують органічну продукцію в Україні, зросла на 90% за останні 5 років. Про це сказав міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий, передає прес-служба Мінагрополітики.

"Органічне виробництво розвивається шаленими темпами, але ми прагнемо, щоб цей процес був більш системним і був значно видиміший і в середині країни, і поза її межами. Галузь одна із найдинамічніших. За п’ять років у нас приріст 90%", - сказав Кутовий.

Очільник аграрного міністерства повідомив, що на сьогодні органіка має в обробітку всього 400 тисяч га.

"Я вважаю, що ця цифра може бути збільшена у кілька разів абсолютно легко… У перемовинах міжнародні партнери згадують, що за певних умов, попри закритість для імпорту своїх ринків, вони готові приймати до себе органічну продукцію. Вважаю це дуже гарний показник. Насправді попит на органічну продукцію дуже колосальний", - підкреслив Кутовий.

Він нагадав, що саме розвиток органічного виробництва визначено Кабінетом міністром одним із головних пріоритетів роботи Мінагрополітики на 2017 рік.

"Підтримка органічного виробництва є також важливим напрямком нашої стратегії "3+5". Тому ми розробили "органічний" закон, який вже підтримав Кабінет міністрів", - зазначив міністр.

Нагадаємо, раніше Кутовий заявив, що Україна може прогодувати до 500 млн осіб.