ua en ru

РФ планує реалізувати ідею федералізації на Донбасі, - Клімкін

РФ планує реалізувати ідею федералізації на Донбасі, - Клімкін Фото: Павло Клімкін під час дискусії на форумі YES (twitter.com/PavloKlimkin)

РФ планує використовувати окуповані території, для того щоб реалізувати власну ідею федералізації

Росія планує використовувати окуповані території Донбасу, для того щоб реалізувати на Сході власну ідею федералізації. Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час дискусії "Майбутнє України і Східної Європи без сфер впливу і конфліктних зон" на конференції YES, передає кореспондент РБК-Україна.

"Росія не цікавиться, чи будуть тут проросійські реалії в більшій чи меншій мірі. Кремль бореться з абсолютно іншим. Можливо, зараз перехідний період. Але основна ідея полягає в тому, щоб фрагментувати Україну, розчленувати її. Саме в цьому суть конфлікту. Тактика або стратегія Кремля - це постійно підвищувати ставки і тиск", - повідомив Він.

Він також зазначив, що Схід України не має ніякого значення для РФ.

"Донбас - це не питання для Росії. Їм байдуже, що там відбувається. Просто вся ідея в тому, щоб використовувати Донбас, щоб штовхнути цю територію України вже під прапором ідеї російської до федералізації. Так що тут не може бути компромісів", - повідомив він.

Нагадаємо, спецпредставник держдепартаменту США з питань ситуації в Україні Курт Волкер розповів. що Росія серйозно не сприймає пропозицію про введення миротворчої місії ООН на Донбас.

він закликав країни світу реагувати на ситуацію на Донбасі.