ua en ru

Китай зацікавлений нарощувати експорт продуктів харчування з України

Китай зацікавлений нарощувати експорт продуктів харчування з України Фото: українське зерно (cfts.org.ua)

Україна і Китай можуть наростити співробітництво в рамках Нового Шовкового шляху

Україна може наростити експорт продовольства в Китай. Про це повідомляє пресс-служба Держпродспоживслужби України.

Повідомляється, що дане питання обговорювалося на зустрічі заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Ольги Трофимцевой і голови Служби Володимира Лапи з представниками Генеральної адміністрації нагляду за якістю, інспекції та карантину КНР (AQSIQ) під головуванням директора Головного офісу AQSIQ Ліна Вея.

Сторони заявили про активну співпрацю у питаннях узгодження фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту ряду української аграрної продукції на китайський ринок. Насамперед мова йде про соняшниковій шроті, буряковому жомі, а також черешні, м'ясі птиці, яйцях, меді, молочних продуктах та інших.

Голова Держпродспоживслужби зазначив, що сторони можуть нарощувати співпрацю у сфері контролю якості, інспекції і карантинау і в рамках Нового Шовкового шляху.

Лін Вей, у свою чергу, відзначив позитивну динаміку розвитку співпраці з Україною. За його словами, ринок КНР є найбільшим у світі імпортером продуктів харчування. У поточному році китай імпортував харчових продуктів на 100 млрд доларів з 200 країн світу.

Нагадаємо, раніше в Гонконзі зацікавилися можливістю імпорту української птиці.