ua en ru

Китай різко відреагував на нову заяву Трампа щодо Тайваню

Китай різко відреагував на нову заяву Трампа щодо Тайваню Фото: слова Дональда Трампа розкритикували в КНР

Політика "одного Китаю" не може бути предметом переговорів у китайсько-американських відносинах

Політика "одного Китаю" не може бути предметом переговорів у китайсько-американських відносинах. Про це 14 січня заявили в міністерстві закордонних справ Китаю, коментуючи останні слова новообраного президента США Дональда Трампа щодо Тайваню, передає DW.

Зокрема речник МЗС Китаю закликав усі відповідні сторони в США визнати "делікатність питання Тайваню" та дотримуватися зобов'язань, які брали на себе адміністрації США за різних президентів щодо політики "одного Китаю".

В оприлюдненому напередодні ввечері інтерв'ю виданню Wall Street Journal Трамп заявив: "Усе є предметом переговорів, у тому числі і політика "одного Китаю".

Він також висловив невдоволення проведенням Китаєм політики дешевого юаня, через що, на думку Трампа, американські компанії не можуть конкурувати з китайськими.

Раніше новообраний президент США наразився на критику та дипломатичний протест із боку Пекіна після того, як 2 грудня провів телефонну розмову з президенткою Тайваню Цай Інвень.

Політика "одного Китаю" передбачає неможливість одночасних дипломатичних відносин із урядом в Пекіні та урядом на Тайвані. Офіційний Пекін вважає Тайвань бунтівною провінцією КНР. США дотримуються політики "одного Китаю" з 1979 року.

Нагадаємо, раніше держсекретар США Джон Керрі заявив, що не вважає гарним способом комунікації з міжнародних політичних питань електронну сторінку в Twitter обраного президента Трампа.