ua en ru

"Київстар" у III кварталі втратив абонентів, але збільшив доходи

"Київстар" у III кварталі втратив абонентів, але збільшив доходи Фото: Київстар

Це сталося завдяки впровадженню зв'язку 3G

Телекомунікаційна компанія "Київстар" за підсумками третього кварталу поточного року збільшила доходи на 14% до 3,6 млрд грн. Про це з посиланням на звіт оператора передає кореспондент РБК-Україна.

Доходи від послуг мобільного зв'язку збільшилися на 15% до 3,3 млрд грн.

Як зазначається, це сталося завдяки впровадженню зв'язку 3G, в результаті якого збільшилися обсяги використання послуг передачі даних. Крім того, збільшився дохід від міжнародного інтерконекту в результаті зростання курсу іноземних валют.

Доходи від мобільної передачі даних зросли на 67%, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Середній дохід від одного абонента (ARPU) виріс із 37 грн до 42 грн. Середній показник використання мобільного Інтернету збільшився на 75%, більше 40% трафіку в мережі генерують абоненти 3G.

Кількість абонентів мобільного зв'язку, порівняно із третім кварталом 2014 р., зменшилася на 2% до 25,7 млн. У компанії пов'язують це із припиненням бізнес-операцій на частини територій - у Криму і в деяких районах на сході країни. Доходи від фіксованого зв'язку (телефонія для бізнесу, транзит трафіку) зменшилися на 6% до 238 млн грн внаслідок зменшення транзитного трафіку. Доходи від послуги "Домашній Інтернет" виросли на 23% до 132 млн грн, хоча кількість абонентів зменшилася на 1%.

Операційний прибуток до вирахування податків і амортизації (EBITDA) виросла на 28% до 1,8 млрд грн. Маржа EBITDA виросла на 5,5 п.п. до 51%.

У третьому кварталі цього року "Київстар" збільшив капітальні витрати на 75%, порівняно з аналогічним періодом минулого року, до 778 млн грн.

Раніше "Київстар" представив результати аудиту показників продуктивності за III квартал.

Нагадаємо, у II кварталі "Київстар" збільшив загальний дохід до 3,3 млрд грн.

"Київстар" - український оператор телекомунікацій, послугами якого користуються близько 26 млн абонентів мобільного зв'язку і близько 820 тис. клієнтів фіксованого зв'язку. Акціонером компанії є міжнародна група VimpelCom Ltd. (офіс у Нідерландах), акції якої знаходяться у вільному обігу на фондовій біржі (NASDAQ), Нью-Йорк.