ua en ru

Київрада погодила прийняття боргів "Київенерго" перед "Нафтогазом"

Київрада погодила прийняття боргів "Київенерго" перед "Нафтогазом" Фото: будівля КМДА (РБК-Україна)

Київрада прийняла рішення про прийняття "Київтеплоенерго" боргів компанії "Київенерго" за газ перед "Нафтогазом"

Київрада сьогодні, 11 вересня, погодила прийняття боргів ПАТ "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз України". Про це повідомила прес-служба Київської міської адміністрації.

Відповідне рішення підтримали 76 депутатів Київради.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелєєва, КП "Київтеплоенерго" зможе погасити борг частково за рахунок субвенції від держави (зобов'язання держави перед "Київенерго" за різницю в тарифах), а основну суму - за рахунок передачі комунальному підприємству кредиторської заборгованості (боргів споживачів перед "Київенерго"), повідомляє "Енергореформа".

Зазначимо, що згідно з проектом рішення, зобов'язання "Київенерго" перед "Нафтогазом" не підлягають прийняттю "Київтеплоенерго", якщо "Київенерго" не передасть джерела погашення заборгованостей.

Нагадаємо, КП "Київтеплоенерго" в середині червня звернулося в Господарський суд Києва з проханням визнати підписаний договір з НАК "Нафтогаз України" на постачання газу. У свою чергу "Нафтогаз України" не підписує договір з "Київтеплоенерго" за відмову КМДА приймати на комунальне підприємство "Київтеплоенерго" борги, раніше "Київенерго" перед НАК.

"Нафтогаз України" подав зустрічний позов до "Київтеплоенерго" в рамках спору між сторонами щодо правонаступництва газових боргів та укладання договору на постачання газу.

19 липня Господарський суд міста Києва прийняв рішення не покладати обов'язок ПАТ "Київенерго" за спожитий газ перед НАК "Нафтогаз України" на КП "Київтеплоенерго". Суд постановив, заява "Київенерго" про заміну боржника у справі і визнання правонаступником комунальне підприємство "Київтеплоенерго" залишити без задоволення.

На початку серпня Київська міська державна адміністрація прийняла рішення почати переговори про мирову угоду щодо прийняття КП "Київтеплоенерго" заборгованості ПАТ "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз України".