ua en ru

Кенія запропонувала Україна побудувати завод з виробництва мінеральних добрив для потреб країн Східної Африки

Прем'єр-міністр Кенії звернувся до посла України в Республіці Кенія і в Об'єднаній Республіці Танзанія Володимира Бутяги з пропозицією розглянути можливість будівництва на території Кенії заводу з виробництва мінеральних добрив для потреб країн Східної Африки. Про це він заявив під час зустрічі з надзвичайним і повноважним послом України, повідомляє прес-служба посольства України в Республіці Кенія.

Зокрема, в ході зустрічі обговорено широке коло питань двосторонньої співпраці. Основна увага була зосереджена на подальшому розвитку торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва між державами.

Володимир Бутяга поінформував прем'єр-міністра Кенії щодо ситуації в Україні та пріоритетів в зовнішній політиці України.

Сторони обговорили можливість реалізації Україною масштабних проектів, зокрема, в галузях сільського господарства, розбудови інфраструктури, машинобудування та транспорту, реконструкції портів Момбаса та Ламу, а також залізниці Момбаса-Найробі-Уганда; будівництві нафтопроводів.

З урахуванням того, що у травні ц.р. починає діяти кенійська космічна програма, було обговорено питання можливої взаємодії по запуску ракетоносіїв українського виробництва з території Кенії, а також перспективи розробки та зборки цивільного супутника Державним космічним агентством України для потреб країни перебування. Прем'єр-міністр дав відповідні вказівки Національній космічній агенції.

Також в ході зустрічі було обговорено питання створення спільних підприємств з виробництва тракторів та автобусів.

Райла Одігна виявив зацікавленість в українських можливостях щодо постачання залізничних вагонів, особливо в частині проведення їх остаточної зборки на території Кенії, що може бути реалізовано разом з "Крюківським вагонобудівним заводом", двосторонні переговори з цього питання знаходяться в активній стадії.

Прем'єр-міністр дав позитивну оцінку розвитку співробітництва між Україною та Кенією, наголосивши на своїй подальшій підтримці конструктивного двостороннього діалогу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кенія висловила зацікавленість в участі українських компаній у розвитку систем водопостачання, каналізації та очистки стічних вод.