ua en ru

У Кенії поліція відкрила вогонь по протестувальниках, загинули дві людини

У Кенії поліція відкрила вогонь по протестувальниках, загинули дві людини Фото: Уільяму Руто (flickr.com worldeconomicforum)

Протест проходив проти фальсифікації результатів виборів

В столиці Кенії Найробі в середу, 8 серпня, поліцейські застрелили двох протестувальників проти фальсифікації результатів виборів. Про це поввідомляє DW.

За словами одного з поліцейських в Найробі, серед протестувальників були злочинці.

"Вони були частиною групи, яка протестувала в цьому районі і поліцейських відправили вгамувати хаос", - заявив один з поліцейських на умовах анонімності, додавши, що вони отримали інформацію, що багато хто (з протестувальників - ред.) також є зловмисниками.

Повідомляється, що протести в Найробі, а також у місті Кісуму почалися після того, як кандидат від опозиції Раїль Одінга заявив про фальсифікації результатів виборів, коли попередні результати показали впевнену перемогу кандидата від влади.

протягом середи, силовики застосовували бойові патрони для розгону протестних демонстрацій як в Кісуму, так і в Найробі.

Напередодні протестів в Кенії 9 серпня відбулися вибори президента і парламенту, а також сенаторів, губернаторів і представниць жінок.

На виборах президента країни, за результатами опитувань, приблизно рівну підтримку мають нинішній глава держави Ухуру Кеніата і кандидат від опозиції, колишній прем'єр-міністр Кенії Раїль Одінга.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в місті Елдорет (Кенія) на резиденцію заступника президента країни Уільяму Руто скоєно напад, в результаті чого загинув поліцейський і нападник.