ua en ru

Катастрофа MH17: Турчинов назвав фейком заяву РФ про приналежність ракети

Катастрофа MH17: Турчинов назвав фейком заяву РФ про приналежність ракети Фото: Олександр Турчинов (РБК-Україна)

Турчинов заявив, що Кремль знову намагається прикрити свій злочин

Заява Міністерства оборони Росії про нібито приналежність ракети, яка збила MH17 на Донбасі влітку 2014, Україні є черговим фейком. Про це заявив секретар Ради безпеки і оборони (РНБО) Олександр Турчинов, передає "Інтерфакс-Україна".

Зазначимо, сьогодні російське Міноборони виступило із заявою про те, що ракета для "Бука", з якого збили літак, з 1986 року зберігалася в Україні. Нібито це підтверджує документація, яка збереглася в Росії.

"Заява Російської Федерації про нібито український слід ракети, яка збила МН-17, - це черговий невдалий фейк Кремля для того, щоб прикрити свій злочин, який вже доведено як офіційним слідством, так і незалежними експертними групами", - заявив Турчинов.

Нагадаємо, сьогодні російські військові заявили, що ракета для "Бука" була нібито відправлена у військову частину 20152, яка входила до складу Прикарпатського військового округу в Тернопільській області. Після розпаду СРСР дане озброєння з України не виводилося. Також російська сторона уточнила, що має на увазі 223-ю зенітно-ракетну бригаду, яка на сьогодні дислокується у Стрию Львівської області.

Відзначимо, в травні Спільна слідча група оприлюднила нові докази причетності Російської Федерації до катастрофи MH17.