ua en ru

Кандидат у канцлери ФРН закликав "визнати Крим частиною РФ"

Кандидат у канцлери ФРН закликав "визнати Крим частиною РФ" Фото: Олександр Гауланд (AfD_Bund twitter)

Ультраправий політик переконаний, що Крим ніколи не повернеться до складу України

Кандидат у канцлери ФРН, заступник голови ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" Олександр Гауланд закликав визнати анексований український Крим частиною Росії. Про це він заявив в інтерв'ю газеті Berliner Morgenpost.

"Правильно було б визнати Крим частиною Росії. Крим ніколи не повернеться до складу України. Санкції нічого не дають", - вважає Гауланд.

Він також наголосив, що Росія є "силою в Європі", і закликав включити її до європейського порядку. При цьому німецький політик закликав припинити конфлікт НАТО і Росії.

Крім того, Гауланд нагадав слова лідера Вільної демократичної партії (ВДП) Німеччини Крістіана Лінднера, який заявляв про те, що приєднання Криму до Росії є "тимчасовим заходом".

Як відомо, "Альтернатива для Німеччини" послідовно виступає за скасування санкцій, введених проти Москви за анексію українського півострова.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель заявляв, що для Німеччини на сьогодні в українському питанні головним завданням є досягнення перемир'я на Донбасі, а дебати щодо Криму поки "не потрібні".