ua en ru

МЗС Німеччини заявив про пріоритет перемир'я на Донбасі над дебатами по Криму

МЗС Німеччини заявив про пріоритет перемир'я на Донбасі над дебатами по Криму Фото: Зігмар Габріель (facebook.com/sigmar.gabriel)

Габріель заявив, що Німеччині не потрібні дебати щодо Криму

Для Німеччини на сьогодні в українському питанні головним завданням є досягнення перемир'я на Донбасі, а дебати щодо Криму поки "не потрібні". Про це в інтерв'ю Kolner stadt-anzeiger заявив міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель.

Зокрема, Габріель прокоментував висловлювання лідера німецьких лібералів Крістіана Лінднера про те, що обговорення анексії Криму Росією необхідно відкласти.

"На мою думку, Лінднера турбують тільки заголовки газет. Нам не потрібні дебати щодо Криму. Нам потрібно думати про те, як досягти перемир'я на сході України", - заявив Габріель.

Він також зазначив, що перемир'я на Донбасі є головною умовою для ослаблення напруженості у відносинах з Росією.

Нагадаємо, раніше глава МЗС України Павло Клімкін розкритикував висловлювання лідера ліберальної партії Німеччини про Крим.

"Ми дуже стурбовані, що деякі політики постійно намагаються проігнорувати або навіть виправдати очевидні порушення міжнародного права. Тим самим вони надихають агресора на подальші злочини і перетворюються в співучасників путінських злочинів", - зазначив Клімкін.