ua en ru

У Кабміні заявили про необхідність розмінування близько 30% території України

У Кабміні заявили про необхідність розмінування близько 30% території України Фото: Геннадій Зубко (РБК-Україна)

За словами Зубка, розмінування стосується не тільки сходу України

Віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко заявив, що на близько 30% території України потрібно провести гуманітарне розмінування. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Мінрегіону.

Як зазначається, у ході засідання оперативного штабу ДСНС Зубко зазначив, що розмінування стосується не тільки сходу України. Він додав, що мова йде про комплексне гуманітарне розмінування, яке здійснюють піротехніки ДСНС на території колишніх бойових дій, колишніх військових полігонів забруднених вибухонебезпечними предметами.

"Якщо порахувати, де ще необхідно проводити розмінування, то це близько 30% території України", - зазначив він.

Крім того, повідомляється, що за результатами засідання штабу ДСНС Зубко доручив Харківській, Вінницькій, Чернігівській, Донецькій і Луганській областям спільно з ДСНС і Мінрегіоном, проаналізувавши надзвичайні ситуації на своїх територіях, підготувати плани з оповіщення, логістики, евакуації, розміщення людей, розмінування і подати пропозиції по вдосконаленню цих процедур.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман затвердив план організації робіт з розмінування территорії, прилеглої до арсеналу у Чернігівській області.

Також повідомлялося, що в ОБСЄ закликали приступити до розмінування населених пунктів на Донбасі.