ua en ru

У Кабміні назвали терміни формування наглядової ради Фонду енергоефективності

У Кабміні назвали терміни формування наглядової ради Фонду енергоефективності Фото: Геннадій Зубко (РБК-Україна)

Формування наглядової ради завершиться до 14 листопада

У Кабінеті міністрів України очікують завершення формування незалежної наглядової ради Фонду енергоефективності до середини листопада. Про це сьогодні на брифінгу заявив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Зубка, 14 листопада уряд очікує отримати весь склад наглядової ради Фонду енергоефективності. Він також зазначив, що конкурсна комісія вже приступила до відбору заявок на участь у конкурсі.

Нагадаємо, в липні РБК-Україна повідомляло, що Фонд енергоефективності отримав 1,6 млрд гривень для запуску своєї роботи. Передбачається, що крім бюджетних коштів, програми фонду будуть співфінансуватися міжнародними партнерами.

У травні Кабінет міністрів затвердив порядок призначення членів наглядової ради Фонду енергоефективності. Наглядова рада формується в складі двох представників уряду, двох незалежних членів і одного представника міжнародних донорів. Члени наглядової ради обираються на п'ятирічний термін, а одна й та ж особа може обиратися не більш трьох разів підряд і тільки шляхом конкурсного відбору.