ua en ru

Кабмін затвердив порядок призначення членів наглядової ради Фонду енергоефективності

Кабмін затвердив порядок призначення членів наглядової ради Фонду енергоефективності Фото: засідання Кабміну (РБК-Україна)

Члени наглядової ради Фонду енергоефективності будуть обиратися на п'ятирічний термін

Кабінет міністрів України затвердив порядок обрання, призначення та звільнення членів наглядової ради державної установи "Фонд енергоефективності". Відповідне рішення уряду є в розпорядженні РБК-Україна.

Зазначимо, згідно із законом про Фонд енергоефективності наглядова рада формується у складі:

  1. двох представників Кабінету міністрів України;
  2. двох незалежних членів наглядової ради;
  3. одного представника донорів (якщо це передбачено міжнародним договором України).

Згідно з затвердженим порядком, члени наглядової ради обираються на п'ятирічний термін, а одна і та ж особа може обиратися до наглядової ради не більше трьох разів поспіль і тільки шляхом конкурсного відбору.

Крім того, незалежним членом наглядової ради не може стати особа, яка протягом п'яти років була посадовою особою Фонду енергоефективності, є або протягом трьох років була співробітником Фонду, є афілійованою особою Фонду. Також незалежним членом не зможе стати той, хто отримує або отримував від Фонду протягом останніх 3 років будь-які доходи, є або був державним службовцем чи представником держави протягом останнього календарного року.

Фото: порядок призначення членів наглядової ради Фонду енергоефективності

Нагадаємо, 22 квітня Україна підписала договір про створення Фонду енергоефективності з Євросоюзом і Німеччиною. Угода спрямована на допомогу Україні знизити енергетичні втрати в житловому секторі і скоротити викиди парникових газів.