ua en ru

Фонд енергоефективності отримав 1,6 млрд гривень для запуску своєї роботи

Фонд енергоефективності отримав 1,6 млрд гривень для запуску своєї роботи Фото: засідання Кабміну (РБК-Україна)

Кабмін збільшив статутний капітал Фонду енергоефективності до 1,6 млрд гривень

Кабінет міністрів України збільшив статутний капітал Фонду енергоефективності до 1,6 млрд гривень для запуску його повноцінної роботи. Відповідні документи є у розпорядженні РБК-Україна.

Кошти в 1,6 млрд гривень для Фонду енергоефективності були закладені в бюджеті на 2018 рік, а сьогоднішнім рішення уряд збільшив статутний капітал до цього рівня. Це дозволить запустити повноцінну роботу Фонду, а також впровадження програм з енергоефективності у житловому секторі.

Відзначимо, крім бюджетних коштів, програми Фонду будуть співфінансуватися міжнародними партнерами. За словами віце-прем'єра, міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка, найближчим часом буде розпочато процедуру конкурсного відбору членів наглядової ради Фонду.

Фото: постанова Кабміну

Нагадаємо, в травні Кабінет міністрів затвердив порядок призначення членів наглядової ради Фонду енергоефективності. Наглядова рада формується в складі двох представників уряду, двох незалежних членів і одного представника міжнародних донорів.