ua en ru

У Кабміні анонсували перевірку більше 20 ТКЕ на обгрунтованість тарифів

У Кабміні анонсували перевірку більше 20 ТКЕ на обгрунтованість тарифів Фото: Геннадій Зубко (РБК-Україна, Віталій Носач)

Зубко зазначив, що у більшості випадків встановлені ТКЕ тарифи є необґрунтованими

Державна аудиторська служба перевірить 21 підприємство теплокомуненерго на відповідність тарифоутворення. Про це заявив на нараді щодо підготовки до опалювального сезону віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, передає урядовий портал.

За словами Зубка, у більшості випадків встановлені ТКЕ тарифи є необґрунтованими.

"Наше завдання перевірити ефективність тарифів, встановлених підприємствами ТКЕ на місцях. У більшості випадків, вони є необґрунтованими і не відповідають дійсності. У цей перелік потрапили підприємства, які мають найвищий тариф - від 1800 до 2300 грн за 1 Гкал. Зокрема, місто Барвінкове (Харківська обл.) - 2276 грн за 1Гкал, Вінницяоблтеплоенерго, Володимир-Волинськтеплокомуненерго, Смілатеплокомуненерго й інші. Практично у всіх областях є такі міста", - заявив віце-прем'єр.

Нагадаємо, 5 липня Кабмін відкрив реєстр власників теплокомуненерго по всій країні і почав масові перевірки формування тарифів на місцях.

Як писало РБК-Україна раніше, глава уряду Володимир Гройсман раніше доручив Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства та Державній аудиторській службі провести аудит усіх теплокомуненерго з приводу об'єктивності існуючої вартості тепла і води. Також глава Кабміну анонсував оприлюднення усіх власників ТКЕ.

Підкреслимо, Кабмін встановив граничні тарифи на житлово-комунальні послуги для українців на опалювальний сезон 2019-2020 років.