ua en ru

Уряд пропонує ВР зобов'язати органи управління дорожнім господарством забезпечити безпеку автодоріг

Уряд пропонує ВР зобов'язати органи управління дорожнім господарством забезпечити безпеку автодоріг Фото: Кабінет міністрів України

Відповідний законопроект зареєстрований у парламенті

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді зобов'язати органи управління автомобільними дорогами загального користування та органи місцевого самоврядування щодо управління функціонуванням і розвитком вулиць і доріг міст та інших населених пунктів забезпечити безпеку автомобільних доріг.

Відповідний законопроект №3860 був зареєстрований в парламенті 2 лютого 2016 року.

Відзначається, що метою прийняття законопроекту є забезпечення безпечних, економічних та комфортних умов руху автодорогами загального користування.

Законопроектом визначається, що безпека автомобільної дороги - це мінімізація на автомобільній дорозі ризиків заподіяння шкоди життю, здоров'ю та майну осіб, а також навколишньому природному середовищу.

Забезпечення безпеки автодоріг входить в основні обов'язки органу держуправління автодорогами загального користування, а також органів місцевого самоврядування з управління вулицями і дорогами міст та інших населених пунктів.

Нагадаємо, Кабмін пропонує парламенту створити Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері транспорту. Відповідний законопроект № 3835 був зареєстрований у Верховній Раді 28 січня 2016 року.