ua en ru

Кабмін направить понад 50 млрд гривень на підтримку регіональних проектів

Кабмін направить понад 50 млрд гривень на підтримку регіональних проектів Фото: Володимир Гройсман (Віталій Носач/РБК-Україна)

Гройсман озвучив пріоритети для розподілу коштів ДФРР

Кабінет міністрів України направить понад 50 мільярдів гривень на підтримку регіональних проектів через Державний фонд регіонального розвитку (ДФРР). Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час години запитань до уряду у Верховній раді, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, глава Кабміну заявив, що існує п'ять пріоритетів для розподілу коштів ДФРР. Зокрема, серед таких пріоритетів - питання освіти, як шкільної так і дошкільної.

Кабмін направить понад 50 млрд гривень на підтримку регіональних проектів

"Цього року через ДФРР на підтримку регіональних проектів направимо понад 50 мільярдів гривень… Ми обов'язково проаналізуємо ДФРР. Є 5 ключових пріоритетів для розподілу ДФРР. У тому числі питання освіти, садочки і школи. Ми маємо інвестувати в якість життя, якість навчання, якість медичних послуг, якісну інфраструктуру, а не в якісь інші сумнівні проекти. Якщо ці пріоритети будуть порушені областями, такий ДФРР затверджено не буде", - зазначив прем'єр.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що Дніпропетровська область є лідером по впровадженню і використанню реформи децентралізації влади.

Як писало РБК-Україна раніше, 23 січня Кабінет міністрів України затвердив план реалізації другого етапу реформи децентралізації. Згідно з планом, ключовою метою другого етапу є проведення місцевих виборів у 2020 році на новій територіальній основі.