ua en ru

Кабмін хоче дозволити приватизацію заводу "Зоря"-"Машпроект" в Миколаєві

Кабмін хоче дозволити приватизацію заводу "Зоря"-"Машпроект" в Миколаєві Фото: Кабмін хоче дозволити приватизацію заводу "Зоря"-"Машпроект"

На заводі працюють близько 13 тис. миколаївців

Кабінет міністрів України виніс на розгляд Верховної Ради України законопроект, який дозволити приватизацію газотурбиностроительного заводу "Зоря"-"Машпроект" в Миколаєві. Про це йдеться в повідомленні прес-служби народного депутата Артема Ільюка.

"Зоря"-"Машпроект" є найпотужнішим заводом в Миколаєві, на якому працюють 13 тис. городян. Підприємство входить до складу ДК "Укроборонпром".

У зв'язку з ініціативою Кабміну в Миколаєві сьогодні, 12 травня, стартував збір підписів за збереження заводу в списку неприватизаційних підприємств. Збір підписів триватиме три дні, до 14 травня, після чого звернення буде направлено Президенту, уряду і парламенту.

"Ми вимагаємо від уряду та парламенту переглянути своє рішення і зберегти "Зорю" у списку підприємств, які не підлягають приватизації. Миколаїв стане горою за свій чи не єдиний великий завод, який залишився від колишньої слави промислового міста. І я, і заводчани запрошуємо Президента України Петра Порошенка та Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка відвідати миколаївське підприємство "Зоря" - "Машпроект" і поспілкуватися з трудовим колективом про можливості розвитку нашого підприємства", - заявив Ільюк.

Нагадаємо, народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому законопроект №1128 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони приватизації об'єктів інженерної інфраструктури меліоративних систем та земель, на яких ці об'єкти розташовані".