ua en ru

Рада заборонила приватизацію об'єктів меліоративних систем

Рада заборонила приватизацію об'єктів меліоративних систем Фото (інформуправління ВР): парламентська зала

Проголосував 271 нардеп

Народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому законопроект №1128 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони приватизації об'єктів інженерної інфраструктури меліоративних систем та земель, на яких ці об'єкти розташовані". За відповідне рішення проголосував 271 нардеп при 226 мінімально необхідних, передає кореспондент РБК-Україна.

Закон розширює перелік об'єктів земель комунальної і державної власності, які не можуть передаватись у приватну власність. Зокрема, до таких належить: землі під об'єктами інженерної інфраструктури внутрішньогосподарських і міжгосподарських меліоративних систем, що перебувають у комунальній власності; землі під відповідними об'єктами загальнодержавних і міжгосподарських меліоративних систем, що перебувають у державній власності.

Крім того, в законі "Про приватизацію державного майна" до переліку об'єктів загальнодержавного значення, не підлягають приватизації, включаються в тому числі і "об'єкти інженерної інфраструктури загальнодержавних, міжгосподарських та внутрішньогосподарських меліоративних систем, а також землі державної та комунальної власності, на яких ці об'єкти розташовані.

Нагадаємо, народні депутати підтримали цей законопроект у першому читанні 5 березня 2015 р.