ua en ru

Ізраїль реалізував проект щодо чистої води для жителів Донбасу

Ізраїль реалізував проект щодо чистої води для жителів Донбасу Фото: співробітники посольства Ізраїлю на Донбасі (facebook.com/IsraelinUkraine)
Автор: РБК-Украина

Ізраїль профінансував проект із забезпечення водою жителів прифронтових селищ на Донбасі. Сьогодні оновлені криниці відкрили в селищах Зайцеве та Кодема Донецької області.

Про це у Facebook повідомляє посольство Ізраїлю в Україні.

Повідомляється, що проект з очищення колодязів профінансувало Ізраїльське агентство міжнародного співробітництва MASHAV, оскільки на жителі населених пунктів з обмеженим доступом страждають через перебої у водопостачанні та нестачу санітарно-гігієнічних послуг.

"Завжди приємно комусь допомогти, але в даному випадку ми змогли допомогти селищам Східної України. Ми і MASHAV відремонтували 8 колодязів, які дозволили селянам отримати чисту питну воду", - повідомив посол Джоел Ліон у своєму Facebook.

Оновлені криниці відкрили в селищах Зайцеве та Кодема Бахмутського району Донецької області. У проекті також брали участь посольство Ізраїлю і гуманітарна місія "Пролісок".

Зазначимо, діяльність агентства міжнародного співробітництва MASHAV має кілька напрямків у сферах, де Ізраїль є лідером - сільське господарство, суспільство, освіта, охорона здоров'я і навколишнього середовища.

Нагадаємо, навесні 2020 року стартував проект з очищення питної води в Маріуполі Донецької області. Зокрема, уряд Франції через компанію Natixis надав 64 млн євро кредиту для цього, очікується, що місто отримає чисту воду вже за 2-3 роки.

Раніше Міністерство реінтеграції виявило забруднення водосховищ в ОРДЛО, в небезпеці знаходяться 300 тисяч жителів.