ua en ru

В Італії затримали найманця, який воював на Донбасі

В Італії затримали найманця, який воював на Донбасі Фото: проросійські сепаратисти (GettyImages)
Автор: РБК-Украина

За зверненням та матеріалами МВС України поліція затримала найманця, який воював на Донбасі. Колишній поліцейський з Кальярі (Італія) потрапив в поле зору правоохоронців у 2015 році, але уникав покарання.

Про це повідомив прес-центр МВС України.

Зазначається, що затриманий в Італії чоловік потрапив у поле зору українських правоохоронців у 2015 році в ході розслідування участі італійських найманців у незаконних збройних формуваннях на Донбасі. Тоді йому вдалося уникнути покарання, оскільки він стверджував, що не стріляв в українських військових.

Відносно 50-річного італійця відкрито нову кримінальну справу. Його звинувачують у терористичній діяльності. На час слідства йому заборонено залишати країну. У будинку у підозрюваного вже пройшли обшуки.

Слідство веде спецпідрозділ Digos (відділ загальних розслідувань і спецоперацій). Йому вдалося відстежити кілька банківських переказів на особистий рахунок підозрюваного. Гроші надходили з так званої "ДНР". Також правоохоронцям вдалося добути фото і відео докази, а також документальні підтвердження його провини.