ua en ru

Іран виробив понад 50 кг збагаченого урану 20-відсоткової концентрації

Іран вже виробив понад 50 кг збагаченого урану 20-відсоткової концентрації. Про це заявив постійний представник Ірану при МАГАТЕ Алі Асгар-Солтаніє на міжнародній конференції з ядерного роззброєння, повідомляє Синьхуа.
За словами Солтаніє, Ірану потрібно прискорити виробництво необхідних 120 кг збагаченого урану 20-відсоткової концентрації, так що "реактори дослідного призначення в Тегерані потребують ядерного палива, щоб зробити необхідні в медицині радіоактивні ізотопи".
Відзначимо, голова Організації з атомної енергії Ірану Ферейдун Аббасі Давані 8 червня заявив, що в поточному іранському році (з 21 березня 2011 по 20 березня 2012 р.) Іран під контролем МАГАТЕ перенесе виробництво збагаченого урану 20-відсоткової концентрації з центру зі збагачення урану в Натанзі на збагачувальний завод Фордо, при цьому обсяги цього продукту будуть збільшені втричі.
Нагадаємо, Президент Ірану Махмуд Ахмадінежад 7 червня заявив, що його країна завжди готова піти на переговори з Заходом на основі співробітництва і взаєморозуміння, а не конфронтації. Він зазначив, що у "ядерного поїзда" Ірану немає ні "гальм" ні "заднього ходу", і Іран вирішив надалі просувати свою ядерну програму.