ua en ru

Іран помилково обстріляв і потопив корабель з екіпажем

Іран помилково обстріляв і потопив корабель з екіпажем Ілюстративне фото (з відкритих джерел)

Іранський есмінець потопив воєнно-транспортне судно Konarak з екіпажем

Есмінець військово-морських сил Ірану під час навчань помилково обстріляв інший військовий корабель. Про це йдеться в повідомленні агентства AAA у Twitter.

За попередньою інформацією, в результаті інциденту загинув весь екіпаж з 40 осіб. Інцидент стався в Оманській затоці.

Журналіст Тагвей Бабак, своєю чергою, повідомляє, що есмінець запустив протикорабельну ракету у військово-транспортне судно Konarak. Після цього потерпілий корабель затонув. На його борту було 30 осіб.

Нагадаємо, в результаті авіакатастрофи в Ірані 8 січня загинуло 11 громадян України. Дев'ять з них були членами екіпажу літака "Міжнародних авіаліній України". Всього на борту перебувало 176 осіб, переважно громадяни Ірану і Канади.

Тодішній помічник президента України Андрій Єрмак не виключає, що Іран міг збити український літак авіакомпанії МАУ навмисне. Напередодні також з'явилося відео, на якому дві ракети збивають український літак.

На початку квітня член іранського парламенту Хассан Норузі заявив, що іранські військові домоглися гарних результатів", збивши цивільний авіалайнер. Він також повідомив, що нікого з винних в авіакатастрофі не заарештували і карати не планують. У відповідь Україна вимагала негайних пояснень, чому винних у січневій авіакатастрофі українського літака досі не притягли до відповідальності.