ua en ru

Інтерпол може оголосити Онищенка в міжнародний розшук у жовтні

Інтерпол може оголосити Онищенка в міжнародний розшук у жовтні Фото: Онищенко можуть оголосити в міжнародний розшук не раніше жовтня

Всі необхідні документі НАБУ надало ще 10 серпня

Інтерпол (International Criminal Police Organization) зможе прийняти рішення про оголошення депутата Верховної Ради України Олександра Онищенка в міжнародний розшук не раніше жовтня цього року через те, що він є чинним народним депутатом, а відтак має особливий статус. Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

"Відповідно до положень ст.2 та 3 статуту Інтерполу оголосити Онищенка в розшук неможливо без висновку Комісії по контролю за файлами щодо відсутності ознак політичного переслідування, оскільки він є діючим депутатом Верховної Ради України. Дана Комісія збирається лише кілька разів на рік. Найближче засідання, на якому може бути розглянуте питання щодо Онищенка, заплановане на жовтень 2016 року", - підкреслюється в повідомленні.

При цьому НАБУ зазначає, що всі необхідні документі були направлені ще 10 серпня. Також відомство надало Українському бюро Інтерполу всі необхідні пояснення та документи, що підтверджують відсутність в Україні політичних мотивів кримінального переслідування народного депутата.

Нагадаємо, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький раніше заявив, що матеріали по справі Онищенка передані на розгляд центрального бюро Інтерполу.