ua en ru

Матеріали по справі Онищенка передані на розгляд Інтерполу, - Холодницький

Матеріали по справі Онищенка передані на розгляд Інтерполу, - Холодницький Фото: Назар Холодницький

Онищенко скаржиться в Інтерпол на політичне переслідування

Матеріали по справі народного депутата Олександра Онищенка передані на розгляд до центрального бюро Інтерполу. Про це розповів керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в ефірі "5 каналу".

"Ми дійсно надали документи в Національне бюро Інтерполу в Україні. Треба віддати належне - наші колеги з українського Інтерполу спрацювали, вони свою роботу виконали і відправили документи у центральне бюро Інтерполу", - сказав він.

Як повідомляється, Онищенко, якого підозрюють у розкраданні коштів під час видобування газу, скаржиться в Інтерпол на політичне переслідування.

"Відомо, що Олександр Онищенко якісь скарги пише в Інтерпол в Європі про те, що справа проти нього має ознаки політичного переслідування, і європейський Інтерпол, просто перестраховуючись, перевіряє скурпульозніше ці матеріали. І це ж попередня інформація. Як мені доповіли, що 6 вересня має бути прийняте рішення. І я про це проінформував суспільство. Зараз ми чекаємо. Бо ми усе зробили, що могли", - сказав Холодницький.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук сімох фігурантів "газової справи" народного депутата Олександра Онищенка.