ua en ru

Ініціатива Яценюка з ліквідації "Беркута" спрямована на руйнування порядку і закону, - Олійник

Ініціатива Арсенія Яценюка з ліквідації спецпідрозділів - безглузда і спрямована на руйнування порядку і закону, адже відповідні структури під іншими назвами є у всіх європейських країнах. Про це заявив народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Володимир Олійник, коментуючи заяви лідера фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка про те, що опозиція внесла до парламенту законопроект про ліквідацію спецпідрозділу МВС "Беркут".

"Ініціатива Арсенія Яценюка з ліквідації спецпідрозділів - це божевільна ідея, оскільки відповідні підрозділи, під іншими назвами, є у всіх європейських країнах. Це структури і антитерористичні, і спрямовані на наведення порядку під час масових заворушень, і ті, які діють для затримання особливо небезпечних злочинців. І головне, щоб ці структури діяли чітко у відповідності з вимогами закону. Але лідери опозиції оголосили революцію, і суть їх революції - все зруйнувати. Втім, зруйнувавши спецпідрозділи "беркути", "соколи", "грифони", - опозиціонери все одно будуть змушені створювати відповідні структури, нехай і під іншими назвами. Можливо, це будуть "кролики", "зайчики" тощо. Тобто відповідні спецпідрозділи будуть існувати, якщо не під цією назвою, то під іншим. Та назва не має значення. Тому рекомендував лідерам опозиції почитати закон, де чітко прописано, яка роль відводиться кожному з спецпідрозділів у виконанні поставлених завдань", - зазначив народний депутат.

"Ініціатива опозиціонерів спрямована не на чітке дотримання правового порядку в державі, а на руйнування, на залякування, на те, щоб паралізувати тих правоохоронців, які виконують Конституцію і закони України. Але залякати тих, хто виконує закон, неможливо. Головне, щоб всі діяли в рамках закону", - підкреслив політик.

Володимир Олійник також звернув увагу на те, що можна говорити про правову оцінку дій правоохоронців, але "будь-яка спроба оприлюднити списки правоохоронців, їх дані, а також дані про їх рідних і близьких, спроба нацькувати на них суспільство - абсолютно не відповідає євростандартам. Публікація таких даних - це злочин. Це вже не Європа. Це не те, чого вимагає площа, це не євроінтеграція. І дивують дії керівників опозиціонерів, які своєю поведінкою демонструють, що нічого спільного з євростандартів у них немає".

"Складання списків "ворогів майдан"» опозиціонерами нагадує дії Сталіна за визначенням "ворогів народу". У них схожі методи. Сталін так само виходив із суто своїх міркувань, чисто зі своєї суб'єктивної точки зору. І в цьому сенсі поняття "ворог майдану" і "ворог народу" перегукуються. Опозиціонери виступають спадкоємцями більшовицької філософії, від якої відмовився світ, більше того, вони її осовременивают", - зазначив депутат.