ua en ru

ТikTok відхилив пропозицію Microsoft про покупку

ТikTok відхилив пропозицію Microsoft про покупку Фото: ТikTok (canva.com)
Автор: РБК-Украина

Власник китайської соцмережі TikTok ByteDance відхилив пропозицію американської компанії Microsoft про купівлю сервісу. Американська корпорація Oracle стала єдиним претендентом на придбання додатка TikTok.

Про це пише The New York Times.

При цьому ByteDance, за даними видання, не дала коментарів за своїм рішенням.

Інша американська корпорація Oracle стала єдиним претендентом на купівлю додатка TikTok, однак чи отримає вона контрольний пакет акцій компанії - залишається невідомим. При цьому раніше ByteDance називала Oracle своїм "технологічним партнером".

У NYT відзначили, що Microsoft в минулому висловлювала вимоги, згідно з якими повинна була отримати комп'ютерний код TikTok. Після цього Китай встановив вимогу, яка забороняє продавати код TikTok іноземним особам без попереднього дозволу уряду КНР.

Раніше влада країни прийняла рішення заблокувати TikTok на території США, якщо його не викупить американська компанія до 15 вересня. Спецслужби США стверджують, що керівництво соцмережі передає китайській владі персональні дані користувачів і займається пропагандою.

Пізніше в ByteDance заявили, що компанія буде судитися з американською владою.

Нагадаємо, спецслужби США стверджують, що керівництво TikTok передає китайській владі персональні дані користувачів і займається пропагандою.

Президент США Дональд Трамп заявив, що популярний китайський додаток TikTok "припинить здійснювати комерційну діяльність", якщо не продасть свої підрозділи в США до середини вересня.

Трамп також заявляв, що корпорація Oracle може придбати американський бізнес ТikТok.

На початку серпня повідомлялося, що Microsoft припинила переговори з китайською компанією ByteDance про покупку додатка TikTok.

Кількома днями пізніше Twitter провів переговори про можливе об'єднання з TikTok.