ua en ru

У ході верифікації бойовиків ОРДЛО комісія перевірила 37 в'язниць в 19 регіонах України

У ході верифікації бойовиків ОРДЛО комісія перевірила 37 в'язниць в 19 регіонах України Фото: нарада предстванителей України на тему верифікації

Верифікація затриманих бойовиків ОРДЛО тривала з 28 квітня по 12 травня

Український омбудсмен Валерія Лутковська та керівник Об'єднаного центру по звільненню заручників при Службі безпеки України Юрій Качанов повідомили, що в ході проведення процедури верифікації затриманих бойовиків з непідконтрольних територій Донбасу, комісія перевірила 37 в'язниць в 19 регіонах України. Про це повідомляє прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер в Facebook.

Повідомляється, що процедура верифікації осіб, які процесуально обмежені у своїх правах і знаходяться в українських пенітенціарних установах, тривала з 28 квітня по 12 травня. До групи, яка здійснювала процедуру верифікації, входили представники офісу обмудсмена, СБУ, представники ОБСЄ, а також кілька жінок - матерів осіб, які вчинили злочини.

"Протягом цього часу група проводила верифікацію, проїхала понад 14 тисяч кілометрів, були в 19 регіонах України, а також у Києві, відвідали 37 пенітенціарних закладів. Як зазначила пані Лутковська, і як це зазначено в попередніх звітах ОБСЄ, опитування проходило у відповідності до міжнародних стандартів, з дотриманням конфіденційності та норм міжнародного гуманітарного права", - зазначають у повідомленні.

Українська сторона очікує, що звіт по проведеній верифікації стане ключовим на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську 15 травня і посприяє активізації процесу звільнення українських заручників, яких утримують в ОРДЛО.

Напередодні засідання Тристоронньої контактної групи і робочих підгруп в Мінську представник України в ТКГ Леонід Кучма ...

Опубліковано Darka Olifer 12 травня 2017 р.

Нагадаємо, сьогодні Лутковська заявила, що завершився перший етап верифікації списків осіб, які утримуються під вартою.