ua en ru

"Свобода" подала запит до спікера ВР з вимогою оприлюднити національність народних депутатів

Нардепи Леонтій Мартинюк та Андрій Мохник (ВО "Свобода") подали запит до спікера Верховної Ради України Володимира Рибака з вимогою надати відомості щодо національності чинних народних депутатів України. Про це повідомляє прес-служба партії.

"Українці та представники національних меншин потребують інформації про те, чи серед народних депутатів України є представники їхньої національності, задля того, щоби звертатися за захистом їхніх національних прав. Тому інформація про національність народного депутата України, яку він зазначає в особовій картці при поданні документів до Апарату Верховної Ради України, є суспільно необхідною інформацією", - вважає Мартинюк.

При цьому Мохник заявив, що "питання національного складу керівництва держави є не просто "цікавістю", а питанням державної ваги, в першу чергу - національної безпеки України".

Зазначимо, останнім часом депутати від Партії регіонів, у відповідь на скандування "Українська!" свободівцями під час виступів на російській мові, почали скандувати "Фашисти!" під час виступів депутатів від ВО "Свобода".

Читайте також: "Свобода" виступає за повернення у паспорт графи "національність", - Кошулинський