ua en ru

ГПУ зможе заочно судити російських військових чиновників

ГПУ зможе заочно судити російських військових чиновників Фото: обвинуваченим російським військовим чиновникам загрожує покарання у вигляді довічного ув'язнення

Олександра Федотенкова і Олександра Острикова звинувачують у підбурюванні до державної зради українських військових в лютому-березні 2014 року

Печерський районний суд Києва в п'ятницю, 7 жовтня, дозволив Генпрокуратурі провести спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно заступника головнокомандувача ВМФ Росії Олександра Федотенкова і начальника Берегових військ Чорноморського флоту Росії Олександра Острикова. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Федотенкова і Острикова звинувачують у підбурюванні до державної зради українських військових в лютому-березні 2014 року, а також дій, спрямованих на зміну меж території та державного кордону України.

"Підозрюваних оголошено у державний розшук, слідчими-суддями надано дозвіл на їх затримання та доставку у суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Після проведення необхідних слідчих та інших процесуальних дій обвинувальні акти щодо вказаних осіб будуть передані до суду для проведення спеціального судового провадження (заочне засудження)", - повідомили в Генпрокуратурі.

Як зазначили у ГПУ, за такі злочини передбачено покарання у вигляді довічного ув'язнення.

Нагадаємо, ГПУ направила в суд обвинувачення проти екс-міністра юстиції Лавриновича.